MENIU

Autorităţile americane vor să interzică utilizarea laptopurilor în cabina piloţilor în timpul zborurilor

Foto: AP

Legiuitorii americani intenţionează să interzică utilizarea laptopurilor şi altor dispozitive electronice personale de către piloţi în timpul zborurilor. Această măsură este menită să prevină incidente de tipul celui petrecut pe 21 octombrie când piloţii unei curse a Northwest Airlines au ratat aterizarea la Minneapolis.

Senatorul Byron Dorgan, preşedintele subcomisiei pentru aviaţie, a declarat că echipa sa lucrează la un text de lege pe care o va pune în aplicare în maximum o săptămână, relatează Associated Press.

Acesta s-a declarat surprins să afle că Administraţia Aviatică Federală nu le interzice în mod expres piloţilor să utilizeze laptopuri, DVD playere, MP3 playere sau alte dispozitive în timpul zborului.

Cei doi piloţi ai zborului Northwest 188 au relatat Consiliului pentru Siguranţa Transportului Naţional că nu au observat repetatele încercări ale controlorilor de trafic şi ale dispecerilor de a-i contacta pentru că lucrau pe laptop la programul echipajului. Aeronava, care transporta 144 pasageri, nu a comunicat cu nimeni timp de 91 de minute, autorităţile alertând armata şi Casa Albă.

Avionul a trecut de Minneapolis şi survola Wisconsin-ul în momentul în care o însoţitoare de zbor le-a semnalat piloţilor că au trecut de aeroportul de destinaţie.

Mai multe articole despre:
SUA laptop lege avion piloţi aterizare ratată