MENIU

Astra Ploieşti - Unirea Alba Iulia 4-2, într-un meci din etapa a 7-a

Foto: NewsIn

Astra Ploieşti a câştigat cel de-al doilea meci al etapei a 7-a, după ce s-a impus în faţa celor de la Unirea Alba Iulia, scor 4-2. Liviu Ganea şi sârbul Djokic, aflat la meciul de debut pentru Astra, au marcat fiecare câte-o "dublă" pentru ploieşteni, în timp ce pentru Unirea au punctat Florin Dan şi Grozav.

Meci spectaculos la Ploieşti, între Asta şi Unirea Alba Iulia. Încă din startul partidei cele două echipe au lăsat deoparte orice tactică defensivă, iar ocaziile de poartă au curs la porţile lui Rotaru şi Miron.

După un sfert de oră, Djokic, jucătorul împrumutat la Astra de FC Brugges le ridică pulsul suporterilor ploieşteni, după ce ratează incredibil, luft din 5 metri singur cu Rotaru!  Vine replica oaspeţilor, cap C.Cristea din 10 metri, pe lângă, poartă, dar primul gol cade în porta ardelenilor. Liviu Ganea (18) execută magistral o lovitură liberă de la 22 de metri, sub transversala lui Rotaru, iar Astra trece în avantaj pe tabelă.

Gazdele se distanţează în minutul 26, după o fază care a curs pe traseul Liviu Ganea - Miranda- Djokic. Ultimul îşi ia revanşa după ratarea de mai devreme şi înscrie, destul de uşor ce-i drept, din 5 metri.

Unirea revine, după un şut de generic al lui Florin Dan, o diagonală de la 25 de metri, din vole. Astra intră cu 2-1 la cabine, iar repriza a doua începe cu dominarea oaspeţilor, care aleargă după egalare.

Din păcate pentru elevii lui Falub, L. Ganea, atacantul împrumutat de la Dinamo, reuşeşte dubla, după o bâlbâială a defensivei Unirii, la o lovitură de colţ. Pe final se mai marchează încă două goluri. Mai întâi, Djokic (78), la meciul de debut pentru Astra, face dubla, după ce Rohat a reluat în bară cu o lovitură de cap, iar mingea a sărit la vârful sârb, pe fază, la 3 metri de linia porţii.

Trei minute mai târziu, Grozav prinde un şut de la 22 de metri şi, cu aportul portarului Miron, stabileşte scorul final, 4-2 pentru Astra.

Astra a acumulat după acest meci 9 puncte şi a urcat pe locul 11, în timp ce Alba Iulia rămâne pe 16, cu 5 puncte.

CASETA TEHNICĂ:

ASTRA PLOIEŞTI - UNIREA ALBA IULIA 4-2 (L. Ganea 18, 66, Djokic 26, 79/F. Dan 34, Grozav 82)

Astra: Miron - Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun - Paolinho (S. Valentin 85), V. Gheorghe (C. Voicu 81), Takayuki Seto, L. Ganea (Păun 88) - Miranda, Djokic. Antrenor: Nicolo Napoli

Unirea Alba Iulia: Rotaru - Olah, Poverlovic, Bonancin, N. Bucurică - I. Bălan, Dâlbea (Selagea 73), F. Dan, C. Cristea (Grozav 64) - Verdeş (Pinto 58), Veljovic. Antrenor: Adrian Falub

Cartonaşe galbene: Polinho 33/Bălan 42, Rotaru 65

Arbitri: Marian Balaci - Mugurel Velicu, Dorin Mudura

Stadion: Astra; Spectatori: 2000

Urmăreşte aici comentariul LIVE TEXT al partidei

 

Mai multe articole despre:
Liga I etapă Unirea Alba Iulia Astra Ploieşti