MENIU

Arbitrul Massimo Busacca le-a arătat degetul suporterilor

Foto: SonntagsBlick

Arbitrul care a condus finala ultimei ediţii a Ligii Campionilor a fost enervat de atitudinea spectatorilor, la un meci din Cupa Elveţiei.

Teoretic cei mai echilibraţi oameni aflaţi pe un teren de fotbal, arbitrii îşi pot ieşi şi ei din minţi. Chiar şi Massmo Busacca, cel care a condus ultima finală de Liga Campionilor, şi-a pierdut cumpătul, în timpul unui meci de Cupa Elveţiei, disputat între FC Baden, din liga a treia, şi prim-divizionara Young Boys Berna.

El a fost atât de enervat de atitudinea ostilă a suporterilor încât nu s-a putut abţine şi le-a arătat degetul mijlociu, atitudinea maximă pe care o putea avea faţă de nişte oameni cărora nu le putea împărţi, totuşi, cartonaşe roşii. Ulterior, el avea să-şi recunoască gestul şi să-şi ceară scuze. "M-am lăsat antrenat de insultele verbale ale fanilor şi am fost împins să fac acest gest nesportiv", a scris Busacca pe site-ul Federaţiei Elveţiene de Fotbal.

Asociaţia Elveţiană de Fotbal (ASF) l-a suspendat pentru trei meciuri pe cel mai bun arbitru al ţării, Massimo Busacca, pentru că acesta le-a arătat degetul mijlociu unor suporteri în timpul unui meci din Cupa Elveţiei, informează AFP.

"Comisia de Arbitri a ASF a decis să-l suspende pentru trei meciuri pe Massimo Busacca. Acesta a făcut un gest nepotrivit către fanii care l-au provocat în timpul meciului dintre FC Baden şi Young Boys, din primul tur al Cupei Elveţiei", a explicat forul într-un comunicat. 

De un deceniu arbitru FIFA, acesta are 40 de ani şi a oficiat la ultima Cupă Mondială, dar şi la finala Champions League, FC Barcelona - Manchester United.

Mai multe articole despre:
FIFA Massimo Busacca Young Boys Berna