MENIU

Arbitrajul în cinci intră în forţă pe piaţa fotbalului

Foto: epltalk.com

Cei doi cavaleri ataşaţi brigăzilor obişnuite şi care vor supraveghea zona careurilor vor fi folosiţi în premieră peste două săptămâni, în Europa League. Engelzii vor prelua sistemul din campionatul viitor, iar Michel Platini vrea să îl aplice şi la Euro 2012.

Michel Platini consideră că experimentul cu cinci arbitri la un meci de fotbal, care va începe la mijlocul lunii septembrie, o dată cu debutul partidelor din  grupele Europa League este cea mai semnificativă schimbare adusă jocului în ultima sută de ani.

Celor trei oficiali care asigură în momentul de faţă buna desfăşurare a unei întâlniri li se vor adăuga din 17 septembrie, deocamdată numai în această competiţie, încă doi, care vor supraveghea numai zona celor două careuri de 16 metri, scopul fiind acela de a-l ajuta pe arbitrul de centru în luarea deciziilor mai dificile.

Va fi pentru prima oară când sistemul se aplică meciurilor de la nivelul seniorilor, iar Michel Platini intenţionează aplicarea sa şi la turneul final al Euro 2012. "Sunt împotriva tehnologiilor video, deoarece îndepărtează omul de joc, iar acest sistem îl ajută pe arbitru să ia decizia corectă", şi-a motivat preşedintele UEFA susţinerea.

"Jucătorii vor înceta să să se tragă de tricouri sau să simuleze penalty-uri", fiindcă ştiu că vor fi văzuţi, a mai spus optimist Michel Platini. De asemenea, Premier League intenţionează să introducă sistemul cu cinci arbitri din anul competiţional 2010/2011.

Mai multe articole despre:
UEFA Premier League Michel Platini Europa League