MENIU

Aradul va furniza apă potabilă în Ungaria

Foto: yalesustainability.wordpress.com

Compania de Apă din Arad va furniza apă potabilă în Ungaria, după ce autorităţile maghiare au făcut o solicitare în acest sens, din cauza conţinutului mare de arsen existent în apa distribuită în judeţul Bekes.

Transferul de apă dintre cele două judeţe s-a discutat la Arad, în cadrul Comisiei mixte româno-maghiară, Arad-Bekes. "Unul dintre punctele discutate a fost transferul de apă potabilă, din frontul de captare Arad - Nord. Acest obiectiv a fost solicitat de partea maghiară, având în vedere problemele legate de calitate şi sănătate, generate de conţinutul mare de arsen (un metaloid cristalizat, ai cărui compuşi sunt foarte otrăvitori, n.r.) în apa distribuită în judeţul Bekes", a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Autorităţile susţin că Aradul foloseşte doar 30% din disponibilul de apă potabilă din judeţ, urmând ca 30% să fie furnizată în ţara vecină, iar judeţul Arad să rămână cu o rezervă de 40%.

Comisia mixtă Arad - Bekes are ca scop consolidarea relaţiilor de cooperare trasfrontalieră în domenii precum amenajarea teritoriului şi infrastructură, economie, dezvoltarea IMM, dezvoltare locală, cultură, educaţie, asistenţă socială, societate civilă, protecţia copilului, protecţia mediului, sport şi turism.

Mai multe articole despre:
Ungaria Arad apă potabilă