Apă potabilă, canalizare şi drumuri pentru o groapă de gunoi în Timiş
Una dintre cele mai sărace localităţi din Timiş, Ghizela, ar putea renaşte....din gunoi. Este comuna în care se va construi deponeul ecologic al judeţului. Edilii locali de aici spun că autorităţile judeţului le-au promis, în schimbul acceptării gropii de gunoi, apă potabilă, canalizare şi drumuri mai bune. Cu toate acestea, locuitorii din Ghizela sunt sceptici şi nu cred în promisiunile autorităţilor.
La aproximativ 3 kilometri de localitatea Ghizela, în apropierea satului Şanoviţa se va construi viitorul deponeu ecologic al judeţului Timiş. Aici, pe o suprafaţă de 59 de hectare, va fi depozitat tot gunoiul timişenilor, în următorii 49 de ani
Lucrările ar trebui să înceapă în 2010, iar în şapte luni, totul să fie gata. Administraţia judeţeană a reuşit să pietruiască drumul care duce la viitorul deponeu, dar nu şi străzile din zonă.
Deponeul reprezintă o ultimă speranţă pentru Ghizela şi satul Şanoviţa. Singurii investitori din zonă, care au cumpărat cariera de piatră, şi-au adus proprii muncitori din Germania. Din sat au luat doar un paznic, un şofer şi un sudor. Edilii locali se aşteaptă ca, o dată cu realizarea deponeului, să aibă venituri mai mari la buget, iar 50 de localnici să fie angajaţi.
Ioan Toader, secretarul Primăriei Ghizela, a declarat pentru Realitatea TV Timişoara, că a primit \"promisiuni că va fi realizată alimentarea cu apă în localităţile Ghizela şi Şanoviţa, canalizare menajeră şi repararea drumurilor\"
Oamenii din zonă sunt însă sceptici şi susţin că promisiunile făcute nu au fost onorate până acum. Spun însă, ca mai aşteaptă să vadă ce se va realiza.
Contractul pentru realizarea deponeului a fost semnat la începutul lunii decembrie. Costurile acestuia se ridică la peste 70 de milioane de lei. În lipsa unei gropi de gunoi, deşeurile timişenilor sunt transportate în prezent în judeţele Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.