MENIU

Antrenorul anului în Belgia, Loţi Boloni, îi vrea la echipa sa pe Marius Niculae, fraţii Costea şi Dani Coman

Foto: portal.paginisportive.com

După ce a câştigat, duminică seară, titlul de campion cu echipa de fotbal Standard Liège, Loţi Boloni se gândeşte să-şi întărească echipa pentru Liga Campionilor.

După succesul răsunător de duminică când Standard Liège a învins pe Anderlecht, pe teren propriu, cu 1-0, în returul barajului pentru ocuparea primului loc, fostul selecţioner al tricolorilor a declarat pentru EVZ că meciul s-a disputat sub o mare presiune: "Tensiunea din teren a fost enormă, fiindcă se juca pentru 15 milioane de euro. Mai erau câteva secunde din meci, aşa că m-am dus imediat să-l felicit pe antrenorul celor de la Anderlecht pentru tot ceea ce a făcut la echipă de-a lungul sezonului. Ştiam că la sfârşit publicul va intra în teren şi că îmi va fi greu să-mi exprim sentimentele faţă de el."

În culmea bucuriei, antrenorul şi-a scăpat ochelarii: "Mi-au căzut ochelarii şi nu i-am mai găsit în acea înghesuială. Credeam că i-am pierdut, dar mi i-a recuperat un coleg şi mi i-a adus imediat. N-am mai îndrăznit să-i pun la ochi, de teamă să nu se spargă".

Boloni a vrut cu orice preţ să arate că titlul câştigat cu Sporting nu a fost o întâmplare. "În afară de Monaco, am reuşit să fac performanţă peste tot. Şi la naţională, cât am fost, am adus lucruri pozitive. Ca să devii campion în străinătate, nu este uşor. Ştiu de unde am plecat şi cum am ajuns aici".

Pentru a face faţă în Liga Campionilor, Boloni pregăteşte nişte schimbări:  "Echipa va suferi modificări, fiindcă vom fi nevoiţi să vindem din jucători. Unii au crescut prea mult. În Ligă trebuie să înveţi să înoţi, nu să te arunci în declaraţii. Mi-ar plăcea să aduc jucători români. Singura problemă pe care o am cu fotbaliştii români este cea de adaptare la un alt ritm de joc. Cel de acasă e prea lent comparativ cu campionatele străine. Mi-ar plăcea să-l aduc la Standard pe Marius Niculae. Am încredere în el. Cunosc omul şi copilul pe care l-am băgat la naţională ca să batem Ungaria cu golurile lui. E bun acest tip de jucător bătăios. Aş vrea să-i văd mai bine pe fraţii Costea, de la Craiova, iar ca portar îmi place mult Dani Coman".

Chiar dacă a arătat că este capabil să antreneze echipe de top, Boloni nu a primit oferte de la echipele din Liga I. "N-am avut nicio ofertă de la vreo echipă din Liga I. Nu o spun cu răutate. Aşa stau lucrurile", a spus Loţi Boloni.