MENIU

Antonescu susţine că Geoană îl foloseşte pe Johannis pe post de agent electoral

Foto: RTV

Crin Antonescu pare a fi tot mai iritat de asocierea lui Klaus Johannis cu adversarul său politic Mircea Geoană pe care-l acuză că se foloseşte de imaginea lui Johannis pe post de \"agent electoral\", după ce pe blogul pesedistului a apărut o poză în care cele două personaje sunt alăturate.

"Oricine-l vede pe Klaus Johannis îşi dă seama că nu este un om pe care să-l manipulezi. Pe site-ul domnului Geoană este un shake-hand Geoană-Johannis, o strângere de mână. Acesta este noul frontispiciu", a acuzat liderul liberal, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

În replică, însă, Klaus Johannis a spus că niciun candidat la preşedinţie nu i-a cerut să-i fie "agent electoral".

"În niciun moment şi în nicio discuţie nu mi s-a cerut să fiu agentul electoral al unuia dintre candidaţi", a spus Johannis.

Cu toate acestea, potrivit unui , se pare că situaţia stă tocmai pe dos. Mai precis, Crin Antonescu ar fi beneficiat de asocierea numelui său cu cel al primarului Sibiului, astfel încât Johannis l-a ridicat pe Antonescu cu şase procente în sondajele de opinie.

Aşadar, se pare că după promovarea lui Klaus Johannis în funcţia de premier, prezidenţiabilul Antonescu a urcat în sondaje, cu sau fără voia sa, cu nu mai puţin de 6 procente!

Dacă în perioada 17 septembrie - 7 octombrie, Antonescu era creditat, ca intenţie de vot, cu 13%, potrivit sondajului CSOP, acesta a ajuns la 19%, conform unui studiu realizat de acelaşi institut între 16 şi 18 octombrie.

Între cele două cercetări, Traian Băsescu, deşi clasat pe primul loc în topul prezidenţiabililor, a pierdut două procente, ajungând de la 37% la 35%, în vreme ce liderul PSD Mircea Geoană îşi conservă cota de 24%.