MENIU

Antonescu: Stolojan este o ruşine pentru noi şi pentru politică

Foto: NewsIn

Theodor Stolojan este o ruşine pentru PNL şi scena politică, "un om care nu mai ştie ce vorbeşte", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, în replică la declaţia liderului PD-L care a spus că liberalii au devorat finanţele publice ca "lăcustele".

"Stolojan este o ruşine atât pentru noi, că l-am pus preşedinte, cât şi pentru politică", a spus Antonescu. În opinia liberalului, este o ruşine faptul că, "un om respectat de liberali, face asemenea declaraţii".

"Domnul Stolojan este un om care nu mai ştie ce vorbeşte. A vrut să candideze la şefia statului şi, când milioane de români credeau în el, a anunţat că se retrage că este bolnav. A amuţit o vreme, pentru ca apoi să iasă după o uşiţă a Palatului Cotroceni ca un şoricel vioi. A cerut votul românilor, în 2007, să meargă în Parlamentul European, le-a luat votul, a plecat şi nu am auzit nimic despre el o perioadă. A plecat după două luni. A venit iar în faţa românilor şi le-a cerut să voteze chestia portocalie, care era cam maro, că el va fi premier. A votat români şi l-au văzut pe Stolojan intrând pe o uşă ca prim-ministru şi ieşind pe alta, fără să mai fie şeful Guvernului. Acum vrea din nou în PE. Şi, ca să câştige votul românilor, minte iar. Dacă face astfel de afirmaţii cum că au fost devalizate finanţele şi cine ştie ce altceva, Stolojan ar trebui să vină cu justificări pentru că este economist. Ar trebui să vină cu argumente. Dar el vine şi latră ca un câine de propagandă al Palatului Cotroceni", a declarat Crin Antonescu

Nici preşedintele Traian Băsescu n-a scăpat de atacurile dure ale liberalului. Potrivit lui Antonescu, dacă şeful statului va obţine un al doilea mandat, ţara nu va mai avea Guvern sau Parlament.

"Traian Băsescu îşi va face propriul Guvern, unul personal. Nu va  mai exista nici Parlamentul, care va deveni Marea Adunare Naţională”, a afirmat preşedintele PNL, susţinând că are un singur scop: să scape ţara de Traian Băsescu în care nu are niciun fel de încredere, nici ca preşedinte, nici ca om politic.

"Refuz să analizez orice situaţie cu Traian Băsescu preşedinte. Nu am nicio încredere în Traian Băsescu ca preşedinte şi politician. Niciodată nu a construit ceva şi niciodată nu şi-a respectat promisiunile făcute. Până acum s-a tot plâns. Când a fost ministru al Transporturilor că nu i se dau bani, că dacă ar avea ar face minuni, când a fost primar că nu are Consiliul General, când deveni preşedinte că nu a avut Parlamentul şi Guvernul de partea sa. Acum are totul de parea lui şi Parlamentul şi Guvernul şi lucrurile merg rău. Din ce în ce mai rău",  a încheiat Antonescu.