MENIU

Antonescu spune că îl aşteaptă pe Geoană să semneze moţiunea de cenzură a PNL

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că aşteaptă semnătura lui Mircea Geoană pe moţiunea de cenzură, ca urmare a rezeverelor exprimate de social-democrat în privinţa impozitului forfetar şi a acuzat Guvernul că produce propria criză, în loc să contracareze efectele celei mondiale.

"Vom încerca să obţinem toate semnăturile posibile. Pornim de la nucleul PNL- UDMR, dar orice semnătură e binevenită. Eu mă aştept ca şi Mircea Geoană să semneze, având în vedere rezervele cu care priveşte impozitul forfetar. Am asistat şi la declaraţiile altor parlamentari PSD în acest sens, mă gândesc că şi o sumedenie de pedişti au strigat în timpul campaniei că sunt pe viaţă prieteni ai IMM-urilor. Şi poate, cum sunt oameni de mare curaj, vor veni unii care vor semna moţiunea. Sunt bineveniţi", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că există acordul de principiu cu UDMR pentru participarea la moţiune şi a estimat că textul va putea fi depus, marţi, la Parlament. Potrivit liberalului, PNL nu-şi va limita acţiunile de partid de opoziţie la mijloacele parlamentare, urmând ca săptămâna viitoare să poarte discuţii asociaţii profesionale, patronate  şi organizaţii nonguvernamentale nemulţumite de măsurile impuse de Executiv.

Crin Antonescu a acuzat Guvernul că autorităţile româneşti produc propria criză, în loc să aibă un proiect articulat şi eficient de contracarare a celei mondiale, o abordare sistemică a problemelor cu care se confruntă.