MENIU

Antonescu: Raportul pe Justiţie pune în lumină grave disfuncţii

Foto: NewsIn
Raportul vorbeste despre faptul că Parlamentul a obstrucţionat Justiţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri în privinţa raportului pe Justiţie prezentat de către Comisia Europeană, că România nu a reuşit să elimine monitorizarea Comisiei. "Raportul pune în lumină grave disfuncţii, neîndeplinirea unor standarde pe care Comisia le-a cerut", a mai spus Crin Antonescu.

"În momentul în care preşedintele României, Guvernul, ministrul Justitiţei sprijiniţi de o majoritate parlamentară de 70 %, au avut la dispoziţie toate pârghiile pentru a acţiona în acest sens şi verdictul este acesta, concluzia este doar aceea a unui eşec, pe care toţi aceşti actori şi responsabili politici din România trebuie să şi-l asume", a mai spus preşedintele PNL pe tema raportului pe Justiţie prezentat miercuri de Comisia Europeană.

"Este de remarcat faptul că in ultimii 5 ani situaţia la acest capitol s-a înrăutăţit, iar pentru preşedintele Băsescu aceşti 5 ani sunt o succesiune de momente de eşec, de promisiuni neonorate, iar sub anumite aspecte situaţia s-a înrăutăţit permanent."

"Raportul vorbeste despre faptul că Parlamentul a obstrucţionat Justiţia, vorbind foarte franc, în câteva cazuti presupuse de mare corupţie", a mai spus Antonescu, reamintind că PNL a votat întotdeauna pentru ca Parlamentul să nu fie o piedică în justiţie, chiar atunci când a fost vorba  de parlamentari ai PNL şi de a căror nevinovăţie, până la proba contrarie eram chiar convinşi.

"Situaţia justiţiei din România e mult mai gravă decât ia în discuţie acest raport al comisiei. Sunt lucruri despre care raportul nu discută sau discută mai puţin, dar care nu sunt mai puţin grave pentru cel care ar trebui să fie beneficiarul funcţionării justiţiei şi anume, cetăţeanul român. Avem in continaure o justiţie greoaie, o justiţie în care cetăţenii nu mai au încredere, o justiţie care în ultimele luni a început să aibă disfunţii fără precedent", a conchis Antonescu referindu-se la războiul dintre magistraţi, preşedinte şi guvern, la problemele de ordin bugetar, la lipsa banilor pentru utilităţi şi citaţii.