MENIU

Antonescu: E datoria mea să mă implic în campania electorală a lui Mircea Geoană

Crin Antonescu
Antonescu anunţă că îl va susţine activ pe Geoană în Turul II

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, odată ieşit din cursa pentru preşedinţie, s-a aflat în faţa a trei posibilităţi: să îl susţină pe Mircea Geoană, să îl susţină pe Traian Băsescu sau să stea deoparte şi să nu ia parte la campania pentru turul al doilea al prezidenţialelor. Liderul PNL a spus că implicarea sa în campania lui Geoană a început luni când Traian Băsescu a vorbit mai mult despre el decât despre contracandidatul lui direct.

Crin Antonescu a declarat, la Realitatea Zilei, că a ales susţinerea lui Mircea Geoană \"pentru că a sta deoparte mi se pare la fel  de nefolositor ca a-l susţine pe Traian Băsescu\".

\"Oricum în această campanie electorală sunt implicat încă de ieri, când Traian Băsescu a vorbit mai mult despre mine decât despre contracandidatul său, Mireca Geoană. Sunt implicat deja în această campanie. E datoria mea să mă implic, să fac ceva cu voturile alegătorilor mei\", a mai spus liberalul, apreciind că discuţiile cu PSD se desfăşoară la nivel principial.

\"Nu-l priveşte pe domnul Băsescu ce vor face alegătorii mei cu voturile\", susţine Antonescu.

\"Am vorbit cu PSD despre nişte principii. Ieşind din cursă, sunt în faţa unor posibilităţi. Să-l susţinem pe Traian Băsescu, să-l susţinem pe Mircea Geoană sau să stăm deoparte. Am ales să-l susţinem pe Mircea Geoană, pentru că, a sta deoparte, mi se pare la fel de nefolositor ca a-l susţine pe Traian Băsescu\", a susţinut Antonescu.

Întrebat dacă o să-i plece nişte primari să îl susţină pe Traian Băsescu, preşedintele PNL a declarat că \"cei care fac campanie pentru Traian Băsescu, se duc cu Traian Băsescu, vor fi daţi afară din partid\".

\"Sunt tentat să fiu mai sever şi, până la urmă, asta prevalează. Am suferit şi eu în campania asta. Am pierdut şi eu două sau trei procente, dar se prea poate ca Băsescu să cumpere la bucată politicieni şi primari liberali. Dar perspectiva de durată pe care noi o dăm în aceste zile va fi un stimulent foarte bun pentru primarii liberali să stea acolo unde sunt şi să nu se implice în campania electorală\", a precizat Antonescu.