MENIU

Anglia - Clubul West Ham a fost cumpărat de compania CB Holding

Foto: www.iwebie.com

Formaţia engleză West Ham United a confirmat luni că CB Holding, care aparţine de principalul său creditor, banca islandeză Straumur, este noul proprietar al clubului, informează site-ul oficial al grupării din Premier League.

"West Ham United confirmă că a fost vândut şi tranzacţia va asigura viitorul pe termen lung, iar echipa va rămâne o forţă în prima ligă engleză. În urma tranzacţiei, prin care CB Holding devine proprietar, fostul patron şi preşedinte Bjorgolfur Gudmundsson şi vicepreşedintele Asgeir Fridgeirsson, au renunţat la funcţiile pe care le deţineau", se arată într-un comunicat oficial al formaţiei.

Noii proprietari l-au numit preşedinte non-executiv pe unul dintre directorii companiei, Andrew Bernhardt. "Sunt încântat că s-a ajuns la o înţelegere şi aştept să lucrez alături de echipă în următorii ani. Avem una dintre cele mai tinere echipe de antrenori, pe Gianfranco Zola şi Steve Clarke. Îi asigur pe suporteri că vom investi în jucători, dar în funcţie de veniturile generate de West Ham United. Planul nostru iniţial este pentru următorii doi ani şi include şi îmbunătăţirea infrastructurii", a spus noul conducător al clubului.

Clubul West Ham United s-a înfiinţat în 1895, are în palmares 3 Cupe ale Angliei şi a terminat pe locul 9 în sezonul 2008-2009 al Premier League.

Mai multe articole despre:
Anglia proprietari West Ham United