MENIU

Angajaţii Consiliului Judeţean Braşov primesc 1.800 de lei primă de Crăciun

Prima de Crăciun este de 1.800 de lei
Braşov: angajaţii Consiliului Judeţean primesc 1800 de lei primă de Crăciun

Anul acesta bugetele tuturor instituţiilor publice au fost afectate de criza economică. Pentru a reduce din cheltuieli, bugetarilor le-au fost tăiate primele şi sporurile, iar orele suplimentare nu mau mai fost plătite. Anul trecut nu era instituţie publică care să nu acorde salariaţilor prime de sărbători. În acest an, funcţionarii care se bucură de bani în plus de sărbători sunt din ce în ce  mai puţini. În judeţul Braşov cei mai fericiţi sunt angajaţii de la Consiliul Judeţean.

Singura instituţie din judeţul Braşov care acordă prime de Crăciun este Consiliul Judeţean. Chiar dacă administraţia judeţeană nu a reuşit să plătească 3,5 milioane de lei pentru achiziţionare a unor autospeciale pentru situaţii de urgenţă, contractul colectiv de muncă al angajaţilor va fi respectat. 250 de angajati vor lua prime.

Aristotel Căncescu, preşedintele  Consiliul Judeţean Braşov a declarat: \"Am acordat o sumă de 1.800 de lei pentru fiecare angajat ca primă de Crăciun, conform contractului colectiv de muncă. Banii provin din fondul de salariu.\"

Situaţia este mai fericită la Covasna. După ce în septembrie funcţionarii de la Consiliul Judeţean Covasna  au primit prime cuprinse intre 150 şi 5.000 de lei, nici de sărbători nu vor pleca cu mâna goală. Vor primi tichete cadou în valoare de 50 de lei fiecare. Şi la primăria din Sfântu Gheorghe se vor da bani de Crăciun. Sumele nu au fost încă stabilite. Angajaţii de la cele două instituţii din Covasna au prevăzute aceste prime în contractele colective de muncă.