MENIU

Angajaţii Consiliul Judeţean Mureş trebuie să returneze bonusurile primite anul trecut

Angajaţii CJ Mureş trebuie să aducă de acasă câte 3.000 de lei

Salariaţii trebuie să returneze aproape 3.000 de lei de angajat. Asta, după ce Curtea de Conturi a decis că angajaţii instituţiei trebuie să înapoieze statului impozitul pe drepturile materiale obţinute în anul 2008. Adică, banii primiţi pentru haine şi hrană. Unii angajaţi spun că trebuie să îşi facă credite la bănci pentru a putea returna banii respectivi

Curtea de Conturi a decis că sumele primite pentru haine şi mâncare, de angajaţii Consiliului Judeţean Mureş trebuie impozitate. În consecinţă, salariaţii care au primit aceste drepturi, trebuie să restituie impozitul aferent. \"Curtea de Conturi  a venit în luna august şi a constatat că acestea nu sunt drepturi materiale cum le-am considerat noi, că sunt drepturi salariale şi ne-au obligat la plata impozitului ca şi salar\" , a declarat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Conform deciziei Curţii de Conturi cei aproape 150 de angajaţi ai Consiliului Judeţean vor scoate din buzunar, în medie, câte 3.000 de lei pentru a acoperi integral impozitul pe drepturile materiale obţinute în anul 2008.

Salariaţii cred că decizia este cel puţin ciudată.

Curtea de Conturi se află din nou în control la Consiliul Judeţean Mureş. De această dată, inspectorii verifică legalitatea acordării acestor drepturi materiale pe anul 2008.

\"Constată că de fapt, acestea erau nişte sume neîndreptăţite, că nu puteam să dăm pe baza contractului colectiv de muncă şi nu are importanţă hotărârea judecătorească prin care acest drept a fost considerat legal. Se mai constată că, pe 2008 s-a ridicat această sumă nelegală şi ne vor obliga să restituim în întregime în jur de 1.400.000 de lei\" , susţine Lokodi Edita, preşedintele CJ Mureş.

Dacă se va lua această decizie, fiecare angajat al Consiliului Judeţean Mureş va trebui să scoată din buzunar aproximativ 9.400 de lei.