MENIU

Andronescu: Le cer profesorilor să vină cu toţii la festivităţile de începere a noului an şcolar

Foto: NewsIn
Andronescu: Eu sper ca anul şcolar să înceapă pe 14 septmebrie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu îi roagă pe profesori să se prezinte la clasă în prima zi a noului an şcolar. Apelul a fost făcut în contextul în care Federaţia Educaţiei Naţionale a cerut miercuri profesorilor să nu participe la festivităţile de începere a noului an şcolar, iar FSLI şi Federaţia Spiru Haret a solicitat colegilor să nu se prezinte la clasă acolo unde sunt anunţate vizite ale politicienilor.

''Mi se pare firesc ca legile Educaţiei să stârnească interesul pe care îl stârneşte şi mi se pare firesc şi să dialogăm, ca să găsim în final cea mai bună formulă de lege'', a declarat Ecaterina Andronescu după discuţiile avute miercuri cu grupul parlamentar PD-L pe tema noii Legi a Educaţiei. 

În acelaşi timp, ministrul a cerut profesorilor să nu se conformeze solicitărilor sindicatelor din învăţământ şi să să prezinte la clasă pe 14 septembrie. 

''Eu sper ca anul şcolar să înceapă pe 14 septembrie. Le adresez, cu tot respectul, colegilor rugămintea să vină la deschiderea şcolilor şi şcoala să intre într-un an şcolar firesc'', a mai spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi FEN cere profesorilor să nu se prezinte la clasă în prima zi de şcoală