MENIU

Andrei Ionescu: Bergodi este antrenorul de care are nevoie acum Steaua

foto: NewsIn

Mijlocaşul stelist Andrei Ionescu a declarat, joi, că echipa este mai omogenă şi mai unită de la venirea pe banca tehnică a lui Cristiano Bergodi şi a apreciat că italianul este antrenorul de care avea nevoie Steaua, informează site-ul oficial al roş-albaştrilor.

"Consider că de la venirea domnului Bergodi echipa este mai omogenă, mai compactă şi mai unită. Cred că domnul Bergodi comunică mult cu jucătorii. Comunicarea este esenţială în relaţia antrenor-jucător, deoarece te simţi altfel atunci când îţi este alături. De aceea cred că este antrenorul de care Steaua avea nevoie acum. Nu trebuie să vorbim de tineri şi de bătrâni, ci de echipa Steaua. Trebuie să avem împreună rezultate", a declarat Ionescu, într-o întâlnire cu presa, care a avut loc în cantonamentul din Austria.

Mijlocaşul stelist a mărturisit că se bucură că a marcat în amicalul cu NK Celje primul gol pentru Steaua, "dar este prea puţin important". "Contează să-mi fac jocul şi să respect cerinţele antrenorului. Dacă voi reuşi să şi marchez, cu atât mai bine. Important este să câştige echipa. Concurenţa mi se pare benefică, deoarece va evolua cine este mai bun, indiferent că se numeşte Toja sau Andrei Ionescu", a spus mijlocaşul adus de la Craiova, care a adăugat: "Lovin şi Plesan erau jucători consacraţi, cu experienţă şi aveau o şansă în plus faţă de noi. Acum se aplică o strategie bazată pe tineri. Noi sperăm să nu dezamăgim şi să facem o figură frumoasă atât în campionat, cât şi în cupele europene. Sunt tineri talentaţi la Steaua, care pot juca foarte bine în viitor. Eu am avut mai puţine şanse în trecut, dar nu vreau să comentez acest lucru".

Celălalt tânăr mijlocaş prezent la întâlnirea cu presa, Eric Bicfalvi, a fost de părere că Steaua va da primul test în preliminariile pentru Liga Europa. "Primul test adevărat va fi împotriva celor de la Ujpest, deoarece este un joc oficial. Adversarii nu ţin cont de rezultatele din amicale, ci de meciul direct", a declarat Bicfalvi, în timp ce Ionescu a apreciat: Orice meci este greu acum şi este valabil şi pentru cel cu Ujpest. Cred, însă, că dacă ne vom face jocul, nu vom avea probleme".

Bicfalvi s-a referit şi el la dorinţa conducerii de a întineri lotul şi a fost de părere că şansele sale de a juca nu au crescut după plecările unor colegi. "Chiar dacă Lovin şi Pleşan ar fi rămas la echipa mare, am fi avut cu toţii aceleaşi şanse de a juca. Pentru domnul Bergodi contează modul în care ne pregătim, iar jucătorul cel mai în formă va intra pe teren din postura de titular. Este important că antrenorul acordă încredere tinerilor, dar eu consider că ne acordă încredere tuturor şi, în primul rând, echipei", a spus Bicfalvi, care îşi doreşte ca suporterii roş-albaştri să aibă parte din nou de performanţe din partea favoriţilor şi să vadă meciuri bune şi echipe mari în Ghencea. "Speram ca în acest an să reuşim să luăm titlul şi să jucăm din nou în UEFA Champions League", a adăugat Bicfalvi.

Steaua a câştigat primul meci amical din cadrul cantonamentului din Austria, scor 3-0 cu formaţia slovenă NK Celje. Golurile au fost marcate de Surdu (2) şi Andrei Ionescu.
Mai multe articole despre:
Steaua Cristiano Bergodi Andrei Ionescu