MENIU

Ancheta continuă în cazul tragediei de la Matei Balș: polițiștii care au intevenit în primele minute, audiați ca martori

Incendiu la Institutul „Matei Balş

Polițiștii care au intervenit primii la incediul de la Spitalul Balș au fost astăzi audiați la Serviciul Omoruri. Au dat explicații în fața anchetatorilor și au povestit despre ce au văzut in momentul în care au intrat în flăcările ce cuprinseseră pavilionul 5 pentru a salva pacienții surprinși în incendiu. 

Vineri, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei s-au reluat audierile de martori, fiind chemați polițiștii care au intervenit în primele minute la incendiul în care mai mulți pacienți au fost arși de vii.

Patru polițiști care au intervenit la incendiu au dat explicații în fața anchetatorilor. Până acum au fost audiate cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale pacienţilor care au murit în incendiul de la Institutul Matei Balş.

Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Incendiul de la "Matei Balş" a izbucnit pe 29 ianuarie, în jurul orei 5,00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar. Duminică, a decedat o femeie de 67 de ani, care era internată la un etaj superior al pavilionului unde a izbucnit incendiul şi a fost transferată într-o secţie ATI a acestei unităţi sanitare.

Mai multe articole despre:
matei bals