MENIU

Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber, în cinematografe din 23 octombrie

Foto: www.amintiridinepocadeaur.ro

"Dragoste în timpul liber", din seria Amintiri din Epoca de Aur, scris şi co-regizat de Cristian Mungiu, va rula începând cu 23 octombrie în cinematografe din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Bacău şi Piteşti.

Premiera va avea loc vineri 23 octombrie la ora 19.15 la cinematograful Studio din capitală, în prezenţa regizorului Cristian Mungiu şi a echipei filmului. În Bucureşti, filmul poate fi de asemenea urmărit la cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex şi The Light.

Invitatul special al evenimentului de lansare va fi poetul Mircea Dinescu, care le va împărtaşi spectatorilor câteva dintre patimile iubirilor consumate ân vremea comunismului.  

Cu ocazia premierei, va fi expusa în holul cinematografului Studio o colecţie de obiecte din perioada anilor 80 adunate împreună cu Metropotam.ro. Colecîia cuprinde de la rachete de tenis Reghin şi calimari cu cerneala Flaro şi până la articole de omagiere a Marelui Conducator, scrise de persoane aflate in atentia publica si astazi.

Concomitent cu partea a doua, comedia Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarasi, frumoasă e viaţa! va continua să ruleze în cinematografele din Bucureşti şi din ţară.

Joi, 22 octombrie, de la 10.30 a.m. la cinematograful Hollywood Multiplex, va avea loc avanpremiera filmului dedicată presei.

Vor fi prezenţi şi unii dintre actorii filmelor din serie. Distribuţia include, printre alţii, pe Vlad Ivanov, Tania Popa, Luminita Gheorghiu, Diana Cavallioti, Ana Ularu.

La conferinţa de presă de după proiecţie, Cristian Mungiu va anunţa şi câştigătorul concursului «Cea mai tare legendă urbană românească».

Cele mai interesante poveşti trimise de spectatori vor putea fi citite pe www.amintiridinepocadeaur.ro începând cu 19 octombrie. Selecţia este făcută de regizorii seriei Amintiri din Epoca de Aur: Hanno Hoefer, Ioana Uricaru, Constantin Popescu, Răzvan Marculescu şi Cristian Mungiu.

Cristian Mungiu: "Ca să facem „Amintiri din Epoca de Aur“ 1 şi 2 a durat mai bine de trei ani. Iar după fiecare film rămâi cu o grămadă de amintiri, cele mai multe plăcute. 

Prima poveste:

Camionul cu găini a fost o adevărată provocare pentru echipa filmului „Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber“. „Legenda şoferului de găini“ pleacă de la legenda urbană a unui şofer la „Avicola“ care transporta găini vii de la Baia Mare la Constanţa, având consemnul ca, orice s-ar întâmpla, să ajungă până seara la destinaţie şi impunerea ca, sub nicio formă, să nu deschidă uşile camionului cu păsări. Filmul povesteşte ce s-a întâmplat când a trebuit să încalce aceste consemne. Citeşte mai departe


A doua poveste:

Colectarea de borcane devenise o ocupaţie larg răspândită în vremea lui Ceauşescu. Una dintre poveştile din „Dragoste în timpul liber” pleacă de la constatarea că, în anii ’80, toată lumea în România vindea sticle şi borcane (cu mult înaintea modei eco). Legenda spune că unii oameni găsiseră o cale de a câştiga sume importante aplicând o schemă simplă - ajungând să-şi cumpere chiar şi o Dacie doar din vânzarea de sticle goale. Citeşte mai departe

 

A treia poveste:

Acţiunea filmului fiind plasată în anii ’80, ne doream să putem folosi nişte muzică din perioada aia. Aveam în film o secvenţă cu un bairam, cum îi ziceam pe vremea liceului - cu glob cu oglinzi care se învârtea, magnetofon Kashtan şi tot tacâmul. Citeşte mai departe