MENIU

"Alo, când vă plătiţi restanţa?"

Foto: standard.money.ro

"Bună ziua, mă numesc (prenume, nume) şi reprezint compania (nume angajator). Vă sun în legătură cu restanţa pe care o înregistraţi la bancă (nume client)". Aşa începe "poezia" pe care trebuie să "o recite" un recuperator de credite.

Tânăr, absolvent al unei facultăţi cu profil economic, stilat, cu abilităţi de comunicare şi de negociere - acesta este profilul angajatului unei companii de recuperare de creanţe. Studiile economice nu reprezintă însă o condiţie esenţială, pentru că printre angajaţii companiilor de recuperare se regăsesc şi absolvenţi de Drept sau de Psihologie.

"De regulă, angajaţii agenţiilor de colectare de creanţe sunt fie proaspăt absolvenţi de facultăţi cu profil economic, fie sunt studenţi în ani terminali. Pentru cei mai mulţi dintre ei, acesta este primul loc de muncă", spune Cristian Ionescu, director general Coface România şi preşedinte al Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC).

Cei mai mulţi dintre tinerii recuperatori lucrează part-time, iar locul de muncă din agenţie este privit ca o posibilă rampă de lansare spre sistemul bancar sau spre piaţa avocaturii. De altfel, un recuperator, fie el cu experienţă sau nu, lucrează între patru şi şase ore zilnic. Puţini sunt cei care au un program de opt ore. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
Business Standard restanţe credite