MENIU

Agenţia CAP îi cere lui Nae Caranfil să-şi ceară scuze în mod public pentru acuzaţia de furt

Foto: cinemarx.ro

Agenţia de publicitate CAP i-a transmis, joi, lui Nae Caranfil o notificare prin care îi cere să îşi ceară public scuze pentru acuzaţia de "furt". Săptămâna trecută, regizorul a afirmat că "Delaco Şcoala", spotul publicitar la caşcavalul Delaco, plagiază una dintre scenele filmului "Filantropica".

Printr-o notificare, agenţia de publicitate CAP a cerut regizorului Nae Caranfil "să retracteze de urgenţă declaraţia de presă din data de 30 ianuarie, privind acuzaţia de furt, şi să îşi prezinte scuzele în mod public, pentru a înlătura prejudiciile cauzate în mod injust prin declaraţia făcută."

Reprezentanţii agenţiei de publicitate CAP sunt de părere că aceasta este singura cale de soluţionare amiabilă. "În cazul în care acesta nu va da curs notificării agenţiei, aceasta îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă", adaugă reprezentanţii CAP.

Regizorul care a realizat spotul "Delaco Şcoala"a declarat: "Dacă vroiam să fac o acuzaţie de plagiat, mă duceam în instanţă. Am formulat un comentariu amar, cinic. Un comentariu nu e o acuzaţie. La ziar nu acuz, la ziar comentez. Pe de altă parte, se vede cu ochiul liber că este vorba de un spot inspirat. Cine vrea să vadă, vede."