MENIU

Agenda pentru timpul liber: 17-23 august

Foto: imdb.com

Premiera filmului "The Proposal", piesa "Concreţii", de Vladimir Sorokin, şi concertul jazz susţinut de Marius Vernescu Quartet la Green Hours se numără printre cele mai interesante repere ale agendei culturale bucureştene pentru săptămâna 17 - 23 august.

Luni, 17 august, cineflii au putut viziona, în premieră, comedia "The Proposal" ("Vrei să te insori cu mine?", titlul în varianta românească). Pelicula este cel mai nou film al actriţei Sanda Bullock (foto, alături de Ryan Reynolds) şi a dominat box-office-ul american la mijlocului lunii iunie, cu încasări de 34,1 milioane de dolari în primul week-end de proiecţie în cinematografe. Produs de studiourile Disney, filmul prezintă încurcăturile de care are parte şefa unei edituri din New York, care, după ce află că este în pericol să fie deportată în Canada, ţara sa natală, îl cere în căsătorie pe asistentul său (Ryan Reynolds). Pelicula va rula în cinematografele The Light, Cityplex, Starplex, CinemaPRO, Baneasa Drive-In Cinema, Hollywood Multiplex şi Movieplex Cinema Plaza.

Marţi, 18 august, clubul La Scena a găzduit spectacolul cu piesa "Cineva are să vină", de John Fosse, pus în scenă de Ovidiu Uşvat. Regizorul va urca şi pe scenă, în postura de actor, alături de Claudia Croitoru şi Mihai Căpăţână. Jon Fosse, poet, romancier şi dramaturg norvegian născut în 1959, este un nume din ce în ce mai prezent pe afişele din toată lumea, graţie scriiturii sale deosebite care combină replicile scurte şi aparent seci, de tip cinematografic, cu o neaşteptată bogăţie de nuanţe psihologice şi afective. Spectacolul, o producţie a actorilor din TrupArt, a început la ora 21:00 iar preţul unui bilet a fost de 15 lei.

Miercuri, iubitorii de teatru au fost invitaţi şi la Green Hours, unde Teatrul LUNI a prezentat, de la ora 20.00, spectacolul cu piesa "Concreţii", de Vladimir Sorokin, regizat de Alexandru Mihăescu. Piesa se doreşte a fi un portret al tinerilor de astăzi, plasaţi de autor într-o lume suprarealistă a viitorului, unde îşi creează şi îşi trăiesc un mod propriu de existenţă. Biletul de intrare a fost 15 lei. 

Joi, 20 august, în cinematografele bucureştene a rulat drama romantică "Chéri" ("Curtezana"). Acţiunea filmului este plasată în atmosfera de epocă a Parisului din anii '20, iar Michelle Pfeiffer şi Kathy Bates sunt cele mai cunoscute nume din distribuţie. Pelicula a putut fi urmărită la Hollywood Multiplex, Corso-Bucureşti şi Movieplex Cinema Plaza.

Pe 21 august, în Parcul Titanii, Teatrul Masca a prezentat, de la ora 20.00, piesa "Cocktail", definit ca spectacol pentru spaţii neconvenţionale, plin de culoare şi vervă, în care se cântă, se dansează, se face pantomimă şi sunt animate marionete uriaşe. Spectacolul este inclus în proiectul "Cartier de vară" al Centrului ArCub, iar intrarea este liberă.

Sâmbătă, 22 august, seară jazz la Green Hours, cu Marius Vernescu Quartet. Pianistul ca dă numele grupului, premiat în 2002 la Festivalul Muzical de la Montreal, a cântat, de la ora 20.00, alături de chitaristul Jean Stzoian, basistul Pedro Negrescu şi toboşarul Eugen Nichiteanu. Preţul biletului de intare este 18 lei. 

În ultima zi a săptămânii, pe 23 august, în parcul Sebastian s-a jucat, de la ora 20.00, "Soţul Păcălit", de Moliere, unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul Teatrului Nottara. Din distribuţie fac parte Ion Haiduc, Cerasela Iosifescu, Viorel Comănici, Sorin Cociş şi Bogdan Vodă, iar intrarea este liberă dat fiind faptul că şi acest spectacol face parte din proiectul "Cartier de vară".

Mai multe articole despre:
The Proposal