MENIU

Adrian Năstase: I-am trimis o scrisoare preşedintelui Barosso

Foto: nastase.worpress.com

Astăzi, i-am trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, în legătură cu elaborarea şi adoptarea codurilor. Textul scrisorii îl puteţi citi mai jos :

Stimate Domnule Preşedinte,

În poziţia Comisiei Europene comunicată marţi, 24 martie, de către domnul Mark Gray, se sublinia necesitatea ca: 1. noile Coduri din România sa fie discutate in amănunt in societate si in cadrul profesiei; 2. România  sa-si asume responsabilitatea de a asigura ca adoptarea noilor coduri va duce la o înaintare a procesului de reformare a justiţiei, in concordanta cu angajamentele luate de România in momentul aderării.

Informaţiile noastre anterioare, ale parlamentarilor români, au venit prin intermediul Preşedintelui Băsescu, care a cerut, în conferinţa de presă din 14 ianuarie 2009, ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pentru textele celor patru Coduri (care nu erau nici măcar finalizate la acel moment) elaborate de o comisie tehnică, nediscutate în cadrul Guvernului şi nedezbătute public cu reprezentanţii societăţii civile, aceasta fiind o condiţie sine-qua-non a ridicării monitorizării pe justiţie.

 

Citeşte mai mult 

Mai multe articole despre:
Aderare guvern Comisia Europeană preşedinte