MENIU

Adrian Năstase: Cronica unei campanii negative anunţate

Adrian Năstase

Traian Băsescu nu mai e mulţumit de nimic. Se observă din ce în ce mai clar în discursurile sale de campanie sau din postura – temporară – de preşedinte al României.

Este nemulţumit de presă, nemulţumit de Parlament, nemulţumit de Klaus Iohannis, de alegătorii liberali şi, dacă prezenţa la vot ar fi fost mai scăzută, ar fi fost nemulţumit inclusiv de referendum şi de poporul român. Discursul politic al candidatului PDL este din ce în ce mai plin de referiri negative la tot ce se întâmplă în jurul său. Pentru că pierde şi ştie acest lucru, Traian Băsescu a devenit disperat şi lipsit de idei. Personal, aceasta este singura explicaţie pe care o găsesc pentru continuarea mecanică a discursului despre moguli şi reforma statului.

Protocolul de colaborare între PSD şi PNL a reprezentat o schimbare majora de la acest tip de discurs negativ impus de Traian Băsescu. În comparaţia dintre cei doi candidaţi la preşedinţia României, devine clar că Mircea Geoană este interesat de stimularea unei majorităţi parlamentare ce poate susţine un guvern competent, capabil să se lupte cu criza economică, pe când Traian Băsescu este interesat să se lupte nu cu criza economică, ci cu parlamentarii ce i-au sancţionat derapajele din ultimii 5 ani şi nu i-au permis controlarea totală a guvernului de la Cotroceni, prin telecomanda legată de biroul lui Emil Boc.

Citeşte mai mult