Actorul Nicu Constantin va fi înmormântat sâmbătă, la Eforie Sud
Membri ai familiei, prieteni şi colegi de scenă au fost alături joi, de maestrul Nicu Constantin la Biserica Icoanei din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus în această dimineaţă la biserica la care maestrul obişnuia să vină de sărbători împreună cu familia. Maestrul Nicu Constantin va fi înmormântat astăzi, într-un cimitir din Eforie Sud.
Cu respect şi în şoaptă, cei prezenţi, între care actorii Mircea Albulescu, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, fostul preşedinte Ion Iliescu, patronul echipei Rapid, George Copos au aprins o lumânare şi au vorbit despre cum era maestrul atunci când îi bucura pe scenă. Sau la televizor, de Revelion. Sau, pur şi simplu, când mai arunca o glumă chiar şi în vremuri amare, cum au fost cele din spital.
"Noi ca fraţi ne-am împăcat. Am fost şapte fraţi. Actualmente, suntem numai trei fraţi. Ne vedeam două luni pe timp de vară, depinde cum avea timp. Colabora cu teatrele şi avea spectacole pe litoral. În vara asta n-a putut veni pentru că a fost internat la Spitalul Militar din 11 mai. Când se simţea mai bine, când mai rău. Am ţinut tot timpul legătura cu cumnata mea şi am fost la el, toţi fraţii am fost", a declarat fratele actorului Gică Constantin.
Lică Constantin, un alt frate al maestrului mai apropiat de vârstă ca el, a precizat că "Nicu a fost un băiat foarte bun. Eu comunicam mai mult cu el, fiind mai apropiaţi de vârstă şi mie mi-a plăcut teatrul, fotbalul, lui la fel. Ne-a dat peste cap moartea".
Actorul român, în vârstă de 70 de ani, a mai fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central în stare critică, suferind de o afecţiune pulmonară severă. Starea de sănătate a actorului se agravase atât de mult încât a trebuit să fie ventilat artificial pentru o perioadă.
Nicu Constantin s-a născut în 31 iulie 1939, la Eforie Sud, în judeţul Constanţa. A fost vedetă a Teatrului Satiric "Constantin Tănase" din Bucureşti între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Nicu Constantin a jucat, de-a lungul carierei, şi în aproximativ 28 de filme, printre care "împuşcături pe portativ" (1966), "Vin cicliştii" (1968), "Alo, aterizează străbunica" (1981) şi "Ministerul comediei" (1999).