MENIU

39 de cai lipiţani vor fi scoşi la vânzare de Consiliul Local Homorod

Caii au fost preluaţi de autorităţi anul trecut
Caii au fost îngrijiţi de veterinari

Au fost salvaţi de la moarte sigură, puşi pe picioare, iar acum urmează să fie scoşi la licitaţie. Este vorba de 39 de cai lipiţani, pe care Consiliul Local din Homorod i-a luat în grijă la şase luni după ce Realitatea TV Braşov a relatat despre condiţiile mizerabile în animalele erau ţinute de fostul proprietar.

Lipiţanii au fost lăsaţi să moară de foame la începutul lui 2008 într-o fermă din localitatea braşoveană Homorod. Proprietarul, un medic român stabilit în Statele Unite, a promis că va trimite bani pentru mâncare şi medicamente. Nu s-a întâmplat însă aşa, iar animalele au rămas la mila vecinilor aproape un an.

Din peste 50, câţi erau anul trecut, au rămas 39. În această primăvară, caii au fost preluaţi de Consiliul Local din Homorod şi mutaţi într-o altă fermă unde primesc hrana şi asistenţă veterinară. \"I-am tratat, i-am deparazitat, acum sunt foarte bine\", asigură medicul veterinar Manoil Tălănică.

Autorităţile susţin că nu-şi mai permit să întreţină toţi caii, mai ales că pe timp de iarnă costurile sunt foarte ridcate. Aşa că primăria a cerut organizarea unei licitaţii pentru a-i vinde.

Câţiva cai lipiţani vor fi păstraţi pentru perpetuarea speciei în zonă. Ceilalţui vor fi vanduti la licitatie la inceputul anului viitor.

 

Mai multe articole despre:
licitaţie herghelie cai Homorod