MENIU

3,8 milioane de automobile Toyota, rechemate în service după un accident mortal

Foto: Cotidianul

Cinci modele de automobile Toyota şi trei variante de Lexus au fost rechemate pentru teste suplimentare din cauza preşurilor care ar putea bloca pedalele de acceleraţie, arată un articol din Cotidianul.

Producătorul auto japonez a rechemat în service 3,8 milioane de autovehicule după ce a descoperit că acestea ar putea avea probleme cu preşul din partea şoferului. Se pare că designul preşurilor i-ar incomoda pe şoferi şi ar bloca pedala de acceleraţie, informează Leftlanenews.com, citat de Cotidianul.

 

Măsura a fost luată după ce un model Lexus ES 350 a fost implicat într-un accident care s-a soldat cu moartea unei familii alcătuite din patru membri. Potrivit anchetatorilor, cauza accidentului a fost chiar preşul de pe partea şoferului care a blocat pedala de acceleraţie. Maşina a atins viteza de 193 km/h, iar şoferul a pierdut controlul volanului.

 

“Dacă pedala de acceleraţie este blocată, autovehiculele pot atinge viteze foarte mari într-un timp foarte scurt, iar în astfel de situaţii maşina este foarte greu de controlat”, au spus reprezentanţii .

 

Modelele care ar putea prezenta astfel de probleme sunt Camry (2007-2010), Avalon (2005-2010), Prius (2004-2009), (2005-2010) şi Tundra (2007-2010).