MENIU

28 din cele 44 de cazuri de gripă porcină din SUA sunt la New York

Foto: roxanacanada.com

Autorităţile sanitar-veterinare din Statele Unite au identificat 44 de pacienţi infectaţi cu virusul gripei porcine. Bolnavii sunt în cinci state, cei mai mulţi dintre ei, mai mult de jumătate, în oraşul New York. Chiar şi în aceste condiţii, locuitorii metropolei nu par foarte îngrijoraţi.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat că a fost identificat un focar, o şcoală particulară, unde 28 de copii sunt infectaţi cu virusul gripal. Ceilalţi elevi, veniţi din Franţa cu profesorul lor la un schimb de experienţă, sunt acum în carantină.

Newyorkezii nu se tem însă de virusul gripal. "Dacă situaţia se înrăutăţeşte, poate, dar acum nu mă gândesc la asta. E New York, oriunde te duci, trebuie să te speli pe mâini. Dar în rest, nu e nicio problemă", a spus unul dintre locuitori.

Cu toate acestea, la cel mai mic semn de boală, oamenii devin mai circumspecţi. "Azi am strănutat şi trei-patru oameni s-au uitat ciudat la mine. Am încercat să îi liniştesc, e doar un strănut, nu e gripă", a precizat un alt newyorkez.

Temerea că virusul gripei porcine s-ar putea extinde a cuprins şi bursa din New York, care a închis în scădere. Marii perdanţi au fost companiile aeriene, hoteliere şi cele energetice, în schimb, au avut de câştigat companiile farmaceutice.

Mai multe articole despre:
deces Mexic New York virus gripă porcină