MENIU

21 de români se întorc astăzi din Mexic, potrivit gândul.info

Foto: nytimes.com

21 de români ar trebui să se întoarcă astăzi din Mexic, ţara unde a izbucnit gripa porcină. Turiştii români care se află la această oră în Mexic nu au intenţia să-şi scurteze vacanţele din cauza epidemiei de gripă porcină ce afectează ţara.

Consulul României în Mexic, Vasile Cârstea, a declarat că turiştii (două grupuri – unul la Acapulco, de 21 de persoane şi unul la Cancun, de 6 persoane) nu păreau deloc îngrijoraţi.

Consulul a informat deja MAE de existenţa acestor grupuri de români în Mexic. Este posibil să mai existe şi alţi şi români, dar dacă aceştia nu au luat legătura cu autorităţile române, ei nu pot fi alţi "depistaţi" de ambasadă sau de consulat.

"În primul rând, aceşti cetăţeni vor fi verificaţi de autorităţile din Mexic, iar dacă aceştia prezintă simtomele gripei, atunci vor fi opriţi. Dacă turiştii vor prezenta semnele virusului N1H1 nici pe aeroportul din ţară, atunci vor fi lăsaţi să plece", a spus prof. dr. Streinu Cercel.

Turiştii nu vor fi opriţi la "graniţă", iar autorităţile române le recomandă turiştilor care au tranzitat zonele afectate de această gripă să se prezinte de urgenţă la medicul specialist dacă apar simtomele virusului N1H1.

Citeşe mai multe pe gandul.info.

Citeşte şi MAE informează că nu există deocamdată niciun caz de român infectat cu gripa porcină.

Mai multe articole despre:
România Mexic infectare news alert gripă porcină