MENIU

2.000 de litri de acid acetic s-au scurs pe marginea DN 7, în judeţul Arad, după un accident rutier

Foto: gradinamea.ro

Un autocamion care transporta 2.000 de litri de acid acetic s-a răsturnat în judeţul Arad, după ce a fost lovit frontal, pe DN 7, de un autotren înmatriculat în Turcia. Întreaga încărcătură a autocamionului s-a scurs într-un şanţ de la marginea drumului.

Din primele cercetări rezultă că şoferul de TIR a intrat pe contrasens, între localităţile arădene Nicolae Bălcescu şi Juliţa, după care a izbit frontal un autocamion care transporta în doi recipienţi cantitatea de 2.000 de litri de acid acetic.

"În urma impactului, autocamionul s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Pe autocamion se aflau două recipiente de câte 1.000 de litri, care, în urma impactului, s-au spart, iar acidul acetic s-a scurs în şanţul de pe marginea drumului. Şoferul autocamionului a fost transportat la spital. Acidul acetic este cunoscut ca şi oţet, dar acesta era în concentraţie mai mare. Este o substanţă iritantă, corozivă şi cu un miros înţepător", a declarat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.