MENIU

173 de morţi în urma incendiilor de vegetaţie din Australia

Foto: RTV
171 de oameni au murit în statul Victoria, Australia, în urma incendiilor

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din statul Victoria, din sud-estul Australiei, a crescut la cel puţin 173, a anunţat poliţia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a avertizat că bilanţul va creşte în continuare. Este cel mai grav bilanţ provocat de incendii în istoria Australiei. Incendiile de vegetaţie din 1983 s-au soldat cu 75 de morţi în Victoria şi sudul ţării.

Mai mult de 750 de locuinţe au fost distruse. Vântul violent a intensificat cele peste 50 de incendii din statele Victoria, New South Wales şi teritorii din apropiere de capitala Canberra, regiuni unde temperatura a atins şi 46 de grade din cauza caniculei.

Autorităţile australiene au promis că vor pedepsi sever persoanele care au declanşat deliberat incendii, poliţia anunţând că aceste persoane pot fi judecate pentru crimă.

Australia se confruntă de mai bine de două săptămâni cu un val de căldură fără precedent. Melbourne a înregistrat sâmbătă un nou record de căldură pentru luna februaire, cu 46,4 grade Celsius şi chiar maxime de 47 de grade.
Mai multe articole despre:
Australia morţi incendiu flăcări carbonizat