MENIU

11 impresari şi foşti fotbalişti au fost arestaţi în Spania pentru trafic de droguri!

Foto: RTV
Ultima captură a poliţiei spaniole: 600 kg de cocaină

Drogurile se amestecă în fotbalul spaniol! Cel puţin 11 jucători şi agenţi de fotbalişti au fost arestaţi pentru trafic de droguri. Autorităţile nu au făcut publice numele fotbaliştilor, dar au anunţat că au capturat nu mai puţin de 600 de kilograme de cocaină.

Capul reţelei de traficanţi este considerat de anchetatori Zoran Matievic, un francez de origine sârbă, agent de fotbalişti. El a profitat de numeroasele deplasări profesionale în America de Sud pentru a pune la punct filiera şi pentru a găsi furnizorii de stupefiante.

Ultima captură este de 600 de kilograme de cocaină provenită din Argentina. Marfa a fost descoperită pe un vapor care a adus în Spania componente pentru mori de vânt.

Ancheta a început încă din vara lui 2008 şi a luat amploare în această lună, cu arestarea a cel puţin 11 persoane, între care doi fotbalişti din Primera Division. Poliţia nu a dat însă publicităţii numele acestora şi nici echipele la care joacă. Se pare că fotbaliştii dădeau o mână de ajutor la vânzarea drogurilor. Potrivit presei spaniole, printre cei arestaţi se află şi un fost jucător de la Atletico Madrid dar şi un ex-manager al unei grupări din Franţa.

Anul trecut în Spania au fost reţinute aproape 8.000 de persoane implicate în diverse infracţiuni legate de cocaină. Potrivit unor studii din UE, Spania este cel mai mare consumator de cocaină din Europa.