MENIU

10 persoane sunt învinute că au înmatriculat maşini cu acte false în Constanţa

Foto: Realitatea Tv

10 persoane sunt învinuite că au înmatriculat cu acte false maşini intrate ilegal în ţară. Punerea lor sub învinuire este o urmare a descinderilor făcute de procurorii DIICOT, în urmă cu o zi, la sediul Permise şi Înmatriculări Auto din Constanţa. Doi invinuiţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă

Cei doi au primit interdicţia de a părăsi ţara. Primul este proprietarul unei firme de intermedieri auto unde erau înmatriculate maşinile intrate ilegal în ţară, sau autoturisme furate chiar, ce primeau plăcuţele de înmatriculare şi documentele. Acesta va primi cel mai probabil propunerea de arestare preventivă.

Al doilea este şeful de la atelierul unde erau fabricate aceste plăcute. Această acţiune a fost declanşată după ce au fost primite mai multe sesizări conform cărora  autoturisme diferite circulau cu acelaşi număr de înmatriculare. Au fost înmatriculări duble sau triple. S-au făcut descinderi, s-au verificat 15 localităţii, 14 domicilii şi sediul de Înmatriculări Constanţa De acolo s-a ridicat toată arhiva din 2006 până în aceast moment.

Şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, Romeo Tecău, a declarat că nu e vorba de nici un angajat al său care să fie cercetat în acest caz, pentru că oricum şeful de la acel atelier este angajatul direct al Direcţiei Generale de Permise şi Înmatriculări Auto.