ULUITOR: Ce cred de fapt pisicile despre stăpânii lor. Explicația oamenilor de știință
Un biolog britanic care a studiat comportamentul pisicilor în ultimii 30 de ani susține că pisicile de casă nu sunt deloc domesticite și cred că stăpânii lor sunt de fapt niște "pisici mai mari, lipsite de ostiliate", nu membrii unei alte specii.
În noua sa carte "Cat Sense", biologul britanic Dr. John Bradshaw susține că pisicile se deosebesc într-un mod fundamental de câini. Fizicul și comportamentului câinilor au fost modificate în mod intenționat de către oameni prin intermediul unor programe de împerechere, în vreme ce pisicile n-au fost crescute cu alte scopuri în afara celor pe care le îndeplineau deja: să prindă rozătoare și să fie adorabile, scrie rawstory.com.
Populația de pisici domestice rămâne într-o stare de semi-sălbăticie, pentru că 85% dintre împerecheri sunt aranjate chiar de pisici, nu de oameni. Rezultatul acestui lucru este că se raportează al oameni ca la alte pisici. Nu este vorba de orice pisică, ci chiar de mamele lor.
Când torc, pisicile trimit de fapt un semnal către mamele lor că trebuie să fie hrănite. De asemenea, dorința de a se freca de picioarele stăpânilor, întinderea capetelor pentru a fi mângâiate și poziția verticală a cozii sunt cele mai bune indicii prin care o pisică își poată arăta sentimentele de afecțiune, explică John Bradshaw. Toate aceste comportamente indică faptul că pisicile își privesc stăpânii ca pe mamele lor, adică ne cred de fapt niște pisici mai mari, lipsite de ostilitate.