MENIU

Misterul copiilor cu pielea verde şi ochii roşii

În anul 1887, în Spania, în apropierea unei grote suntem descoperiți doi copii care aveau culoarea pielii verde. Ochii erau roșii, nu vorbeau limba spaniolă, iar îmbrăcămintea ea confecționată dintr-un material necunoscut.

Copiii sunt preluați de către autorități și timp de o săptămână, refuză toată alimentația care le-a fost adusă. După câteva zile, le-a fost adusă fasole verde, pe care au consumat-o.

Băiatul, care era mult mai slăbit a murit după câteva zile. Fetița a rezistat și cu timpul, culoarea verde a pielii a dispărut. După câteva luni, fetița a început să se descurce în spaniolă și a explicat că venea dintr-o țară fără soare, unde era un crepuscul permanent.

Această țară misterioasă era separată printr-o vale de o altă țară care era luminată. Fetița a murit în anul 1892, fără a putea să dea mai multe explicații cu privire la locul său de origine.

Specialiștii susțin că în cazul unei anemii profunde, glandele endocrine produc culoarea verde a pielii. Pielea își schimbă culoarea sub influența unor boli, cum ar fi vitiligo sau albinismul. Misterul rămâne, cu toate că s-au încercat mai multe explicații.

Mai multe pe efemeride.ro.

Mai multe articole despre:
mister descoperire piele copii verzi