MENIU

Simona Halep. Cum o poate ajuta ploaia şi într-o eventuală finală la US Open cu Serena Williams

Simona Halep

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ploaie", a spus Simona Halep după ce partida cu Azarenka a fost întreruptă timp de 75 de minute din cauza ploii, la începutul setului decisiv, când adversara româncei conducea cu 2-1. La reluare, Halep a venit mai proaspătă, reușind să se impună și să se califice, în premieră, în semifinalele US Open.

Apoi, ploaia a ajutat-o din nou pe jucătoarea de 23 de ani. Meciul cu Flavia Pennetta din semifinale, care trebuia să se dispute azi dimineață, a fost amânat din cauza precipitațiilor pentru această seară, la ora 18:00, astfel că Simona are mai mult timp de odihnă după meci.

Jurnaliștii de la New York Times remarcă faptul că, prin amânarea cu o zi a meciurilor din penultimul act, Serena nu va avea nici măcar o zi completă de odihnă până la finală, iar acest lucru ar putea-o afecta pe jucătoarea americană.

"Această modificare de program creează o situație ce îi poate pune probleme jucătoarei în vârstă de 33 de ani. Dacă o va învinge pe Roberta Vinci, ea va fi nevoită să joace finala fără a avea o zi completă de pauză. Serena a câștigat US Open trei ani la rând, însă de fiecare dată a avut o zi de odihnă între semifinală și finală.

În 2011, atunci când semifinalele și finala din întrecerea feminină au fost programate în zile consecutive, Williams a avut o evoluție neconvingătoare, pierzând duelul din ultimul act cu Samantha Stosur, cu 6-2, 6-3", scriu jurnaliștii americani, citaţi de digisport.ro.

Mai multe articole despre:
Simona Halep Halep WTA halep us open