SIMONA HALEP, primul mesaj: LE MULȚUMESC ROMÂNILOR! Interviu EXCLUSIV REALITATEA TV
Simona Halep a ajuns la Bucureşti la ora 19.10 cu o cursă Air France, a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă şi a fost aşteptată printre alţii de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, de ministrul Tineterului şi Sportului, Gabriela Szabo, de secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, şi de fosta jucătoare Cătălina Cristea.
Simona Halep a acordat un interviu în exclusivitate pentru Realitatea Tv. Campioana României ne-a declarat că norocul nu a fost de partea ei în această finală şi că va avea cu siguranţă şansa ei de a o învinge pe Maria Şarapova.
Simona Halep a spus că "Maria Sarapova a avut si experienta, iar sansa nu a fost prea buna cu mine in acest meci, au fost niste momente importante, niste mingi decisive acolo. Cu siguranta am sansa mea contra Sarapovei, cu siguranta vor mai fi intalniri intre noi si voi da tot ce pot si mai mult decat am dat meciul trecut ca sa o inving. A fost un moment deosebit, un meci deosebit, nu pot sa descriu in cuvinte, nu am mai trait niciodata aceasta senzatie, dar a fost deosebita si nu o voi uita niciodata".
__________
Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la Roland Garros, a declarat, duminică, la revenirea în ţară, că le mulţumeşte tuturor românilor care au susţinut-o în finala pierdută în faţa Mariei Şarapova. "Sunt mult mai emoţionată acum decât înainte de finală. Este un moment deosebit pentru mine şi vă mulţumesc că aţi venit aici. Le mulţumesc românilor care m-au susţinut la Paris şi tuturor oamenilor care m-au susţinut în faţa televizoarelor punct cu punct. Mă bucur că am reuşit această performanţă pentru mine şi pentru România. Mă bucur că sunt din România", a spus Halep.
Finalista de la Roland Garros a afirmat că nu este tristă, deşi a fost învinsă de Maria Şarapova. "Sunt foarte fericită că trăiesc aceste clipe, sunt clipe de neuitat. Tristă nu pot să fiu după această finală, pentru că a fost cel mai mare meci din viaţa mea şi din cariera mea. Nu-l voi putea uita niciodată. E prima finală de Grand Slam şi am jucat la cel mai înalt nivel. Cred că mulţi copii vor veni la tenis de acum înainte datorită acestui meci", a precizat Halep, care s-a fotografiat cu trofeul primit la Roland Garros.
Simona Halep consideră că jocul ei este "destul de complet". "Jocul meu e destul de complet. Nu am destulă forţă, însă viteza de deplasare şi de execuţie este un avantaj pentru mine. Deschid unghiul foarte bine, joc repede şi asta mi-a dat ocazia să câştig multe meciuri. Sunt numărul 3 în lume acum şi nu cred că mai sunt considerată o outsideră, însă Maria Şarapova are mai multă experienţă decât mine şi de aceea a fost considerată favorită înaintea finalei".
Tatăl jucătoarei, Stere Halep, a declarat că nu poate exprima în cuvinte ce simte după ce fata sa a ajuns în finală la Roland Garros. "Îi mulţumesc fetiţei mele că a fost cuminte, ne-a ascultat şi ne-a făcut foarte fericiţi. Nu pot exprima în cuvinte ce simt acum. Mulţumesc întregii Românii care a fost alături de ea", a spus Stere Halep.
Simona a fost aşteptată și de aproximativ 200 de fani cu steaguri tricolore la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă. Halep a fost oprită de fani, a fost aplaudată şi i s-a scandat numele. Suporterii au întâmpinat-o cu bannere de susţinere şi flori, iar jucătoarea a acordat câteva autografe, unul chiar pe un steag al României.
Finala feminina de la editia din 2014 a Roland Garros-ului, dintre Simona Halep si Maria Sharapova, e considerata una dintre cele mai spectaculoase din istoria recenta.
Simona Halep şi Maria Şarapova s-au înfruntat sâmbătă în finala de la Roland Garros, pentru a patra oară în carieră. Din păcate pentru Simona, Maria Șarapova a câștigat meciul cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 după un meci extrem de disputat și frumos, care a durat mai mult de trei ore!
Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi una dintre cele mai lungi din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.