MENIU

Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei, afirmaţie ce răstoarnă situaţia în cazul lui Ekeng

Pompiliu Popescu, cel care este considerat cel mai bun diagnostician din fotbalul românesc, fost medic al echipei naţionalei, a emis o opinie în cazul decesului lui Patrick Ekeng.

Medicul de 65 de ani i-a luat apărarea doctorului lui Dinamo, Liviu Bătineanu, în privința primului ajutor acordat de acesta camerunezului, înainte ca acesta să ajungă la spital vineri seară. Mai multe voci l-au acuzat pe medicul lui Dinamo că n-a făcut tot cese putea pentru a-l salva pe camerunezul de 26 de ani.

"Cum ai ajuns acolo, la fața locului, ai niște lucruri în vedere. Excludem traumatismul. În situația în care a căzut și nu a fost vorba de un traumatism, ai eliminat din start o leziune de măduvă cervicală. În acea situație trebuia să nu-l miști, sunt proceduri standard. Nu vorbim de așa ceva, pentru că nu e cazul. În situația lui Ekeng, după imaginile văzute, abdomenul se mișca, avea respirație. Deci trebuia doar să-i elibereze căile aeriene, ceea ce a și făcut, urmând să-l pună mai departe în salvare și să vadă dacă avea puls și respirație. După imaginile respective, a procedat corect la deblocarea căilor aeriene. Cum să pui defibrilatorul dacă avea puls?”, a mai spus Pompiliu Popescu la televiziunea Digisport.

Mai multe articole despre:
Dinamo Patrick Ekeng