MENIU

Motivul înfrângerii Simonei Halep, în viziunea lui C.T. Popescu

Într-un editorial publicat în Gândul, Cristian Tudor Popescu încearcă să-şi explice motivul recentei înfrângeri a Simonei Halep la Roland Garros. Opinia sa contrastează vădit cu cea exprimată de jurnaliştii de la Tennis World USA.

"Unde eşti, Simona?", se întreabă retoric jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, numărul 3 mondial, s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90:

"Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înţeleagă ce joacă croata şi ce-ar fi avut ea de făcut. Mai ales că ştia la ce să se aştepte după precedenta înfrângere în faţa aceleiaşi Lučić la US Open.

Simona s-a afundat într-o „ţăcăneală” care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri şi crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a aşteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...

Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut şi scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, şi a rămas în faţa ochilor noştri o fată debusolată şi vulnerabilă cum am văzut atâtea...

Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieşi din groapa de încredere. Şi nu cred că o poate escalada singură," se încheie, într-o notă pesimistă, editorialul din Gândul.

Mai multe articole despre:
Tenis Roland Garros înfrângere Simona Halep motiv