MENIU

Monica Niculescu a răzbunat-o pe Halep: a învins-o clar pe cea care a trimis-o pe Simona „acasă”

Monica Niculescu, locul 48 WTA, a reuşit, joi, cea mai bună perfomanţă din cariera ei la Wimbledon - calificarea în turul al treilea. Jucătoarea noastră de tenis a învins-o pe slovaca Jana Cepelova, locul 106 WTA, cu scorul sec de 6-3, 6-3. Cepelova o eliminase în turul I pe jucătoarea care încă ocupă locul 3 în ierarhia WTA: Simona Halep. 

Monica Niculescu s-a impus clar într-un meci care a durat doar o oră şi 15 minute. În turul următor, românca o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA şi Kristyna Pliskova din Cehia, locul 134 WTA, transmite Mediafax.

Astfel, România are două sportive în manşa a treia la simplu feminin, după ce Irina-Camelia Begu a reuşit şi ea să acceadă în această fază în ziua precedentă.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 77.000 de lire streline (aproape 110.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Cepelova a învins-o, marţi, în turul I, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, pe a treia favorită a turneului, Simona Halep, după un meci de două ore şi 15 minute.