MENIU

Marius Vizer nu crede că în judo vor exista probleme legate de dopaj

Marius Vizer nu crede că în judo vor exista probleme legate de dopaj

Româno-austriacul Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), nu crede că sportul pe care îl conduce la nivel mondial se va confrunta cu probleme legate de dopaj, așa cum se întâmplă în prezent în alte discipline.

"Nu ne temem, deoarece judo-ul are valori specifice, iar sportul nostru acordă o atenție foarte mare domeniului integrității", a declarat Vizer într-un interviu acordat agenției Reuters, cu ocazia conferinței SportsPro, desfășurată la stadionul Wembley din Londra.

Conducătorul IJF a fost chestionat pe această temă la câteva ore după ce președintele Federației ruse de lupte a dezvăluit existența unei "epidemii" de cazuri de dopaj în rândul luptătorilor ruși.

"Noi nu am avut, în ultimii ani, niciun fel de caz de dopaj în care să fie implicați sportivi ruși și consider sportul nostru sigur din acest punct de vedere, comparativ cu alte sporturi, a adăugat românul.

Antrenorul lotului național de judo al Rusiei este Ezio Gamba, fost campion olimpic în 1980, la Moscova, care a reprezentat Italia la patru ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
judo campionat Marius Vizer