MENIU

MARCO PANTANI. 10 ani de la moartea lui MARCO PANTANI VIDEO

MARCO PANTANI. Pe 14 februarie 2004, unul dintre cei mai iubiţi şi controversaţi ciclişti din istorie, italianul MARCO PANTANI, era găsit mort în camera sa de hotel.

MARCO PANTANI. Era considerat cel mai bun căţărător din epoca sa. Mic de înălţime, cu un stil atât de încovoiat de parcă ar fi urcat cu un sac de cartofi în spate munţii, MARCO PANTANI a marcat lumea ciclismului cu victoriile sale spectaculoase, cu apariţiile şi stilul său de viaţă controversate.

Într-o perioadă neagră a ciclismului, în care dopajul pare să fi fost o practică la fel de frecventă ca servirea micului dejun, "Piratul" nu a fost niciodată testat pozitiv, dar nici Lance Armstrong nu a fost prins.

MARCO PANTANI a câştigat în 1998 atât Turul Italiei cât şi pe cel al Franţei, fiind ultimul ciclist care a reuşit această performanţă.

Pe 14 februarie 2004, MARCO PANTANI a fost găsit mort într-un hotel din Rimini, autopsia arătând că a suferit de un edem cerebral. PANTANI era îmbibat de cocaină şi se izolase în ultimele zile ale vieţii sale de familie.

Mai multe articole despre:
MARCO PANTANI MARCO PANTANI A MURIT