MENIU

Lovitură la JO 2016 pentru România

Vasile Cîtea, președintele FR de Box, a declarat pentru AGERPRES că nu vom avea niciun reprezentant la turneul de calificare pentru boxerii profesioniști la JO 2016, programat între 3 și 6 iulie la Vargas, în Venezuela.

''Roland Gavril mi-a infirmat participarea, Dragoș Alexandru și Viorel Simion la fel. În momentul de față nu avem nicio candidatură din zona boxului profesionist. Toți mi-au transmis că au un calendar deja fixat, meciuri de disputat. Regret situația asta, dar mă așteptam. A fost prea din scurt. Era bună intenția de a-i accepta și implica la JO, dar ei și-au făcut calendarul la începutul anului, au încheiat contracte. Nu pot să-i condamn. Dar pentru olimpiada viitoare, lucrurile vor sta cu totul altfel'', a declarat Vasile Cîtea.

Roland Gavril, 29 ani, care a făcut pasul la profesionism în 2011 și are un palmares de 14 victorii și 1 înfrângere, are un meci programat exact în perioada turneului din Venezuela și a declinat participarea, deși anunțase că își dorește să boxeze la olimpiadă.

Ultima speranță pentru calificarea boxerilor români la Rio se joacă la Baku (16-25 iunie), unde se va desfășura de vineri un turneu mondial de calificare pentru amatori la JO 2016. Avem doar 2 boxeri, Bogdan Juratoni (75 kg) și Răzvan Andreiana (56 kg). Primii 5 de la fiecare categorie vor obține biletele pentru Rio de Janeiro. La Baku vor fi prezenți 469 pugiliști din 105 țări.

Mai multe articole despre:
box JO 2016 Vasile Cîtea