MENIU

Liga 1. Cine este Vasile Geambazi, omul căruia Gigi Becali îi lasă FCSB. Ce avere are

Ca urmare a alegerilor FRF de miercuri, Gigi Becali, care l-a spirjinit pe Ionuţ Lupescu, a găsit o metodă de protest: vrea să se retragă din prim-planul fotbalului. Gigi Becali l-a lăsat pe nepotul Vasile Geambazi să conducă clubul FCSB.

"Am trimis o adresă la clubul FCSB şi am spus că nu vreau să fac parte dintr-o asociaţie condusă de acest om, Burleanu, care ne-a sfidat prea mult. O să tragem un semnal de alarmă, eu mă retrag ca finanţator, predau familiei mele ştafeta, nepotului meu Vasile Geambazi. Nu mai sunt persoană oficială a clubului Steaua. Familia mea conduce, nu vreau să fiu condus de Burleanu", a spus Gigi Becali la Realitatea TV.

De fapt, această declaraţie doar confirmă ce s-a întâmplat în ultimii 8 ani la clubul controlat de Becali. Latifundiarul oricum nu ocupa nicio funcţie oficială în acte. Pachetul majoritar îl dețin două rude ale sale, Constantin și Vasile Geambazi.

Acționarii FCSB:
Constantin Geambazi 56%
Vasile Geambazi 37%
Tomaida Bădescu 4%
Marius Ianuli 3%

Cine este, de fapt, Vasile Geambazi? Are 36 de ani şi este fiul Domnicăi Becali, sora lui Gigi Becali. Împreună cu tatăl său deţine Clubul de Fotbal Steaua, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Constantin Geambazi deţine 56% din acţiuni, iar Vasile are alte 37%. Gigi Becali nu figurează nicăieri.

Vasile Geambazi este director general al firmei de construcţii Arcom SA, în clădirea căreia FCSB îşi are birourile. Nepotul lui Gigi Becali ar avea o avere de aproximativ 100 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali Vasile Geambazi fcsb