MENIU

Jocurile Paralimpice 2018. Coreea de Nord își arată adevărata față. A schimbat complet tactica

Jocurile Paralimpice 2018. Coreea de Sud şi Coreea de Nord nu vor merge împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă, aşa cum au făcut-o la Jocurile Olimpice, luna trecută, deoarece nu pot ajunge la un acord cu privire la felul în care va arăta steagul, scrie Mediafax.ro.

Jocurile Paralimpice 2018. Japonia s-a plâns în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă că steagul comun afişat de cele două state, Coreea de Sud şi Coreea de Nord, la meciul de hochei pe gheaţă, care a avut loc între echipa nord-sud-coreeană şi Suedia, prezintă o hartă a peninsulei coreene nedenumite, inclusiv celebrele insulele cunoscute sub numele de Dokdo în coreeană şi Takeshima în japoneză - disputate de aceste state în Marea Japoniei.

Jocurile Paralimpice 2018. Delegaţia Coreei de Nord la Jocurile Paralimpice a anunţat, joi, prin intermediul ofiţerului de presă că "nu acceptă faptul că Dokdo să nu poată fi afişat pe steag din cauza problemelor politice care au loc în Coreea."

Jocurile Paralimpice 2018. Ca răspuns la afirmaţia nordului, Comitetul Internaţional Paralimpic a anunţat că cele două state vor participa în mod individual în competiţie, deoarece steagul nu poate fi schimbat. 

Jocurile Paralimpice 2018: Un moment fără precedent în istoria sportului

Jocurile Paralimpice 2018. Atleţii din Coreea de Nord şi de Sud au intrat împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang pe 9 februarie sub steagul unic. Jocurile Paralimpice de iarnă de la Pyeongchang vor începe vineri şi se vor încheia pe 18 martie.

Jocurile Paralimpice 2018. Participarea controversată a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice a ajutat la diminuarea tensiunilor dintre Nord, Statele Unite şi Japonia în ceea ce priveşte programele nucleare pe care statul comunist le efectuează în contradicţie cu rezoluţiile şi sancţiunile acordate de Consiliul de Securitate din S.U.A.

Jocurile Paralimpice 2018. Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, din punct de vedere tehnic, încă în război, deoarece conflictul din 1950-1953 s-a încheiat într-un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.