MENIU

Ilie Năstase a primit Steaua României în grad de comandor: "E cea mai frumoasă zi din viaţa mea"

Fostul mare jucator de tenis Ilie Năstase a primit, în ziua in care a implinit 70 de ani, de la preşesintele Klaus Iohannis distincţia "Steaua României în grad de comandor".

Klaus Iohannis: "Ne-am reunit la Palatul Cotroceni pentru a onora contribuţia dvs la ceea ce inseamna tenisul romanesc. Va multumesc in numele Romaniei si al meu personal ca ati servit cu dedicatie sportul romanesc. Tin din toata inima sa va urez "La multi ani!" şi sănătate.

Tot pe data de 19 iulie, cu 24 de ani inainte de a va naste, a avut loc primul meci al Romaniei intr-un meci de Cupa Davis. Domnule Năstase, ati fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. Competitiile US Open si Roland Garros va pastreaza in galeria jucatorilor care le-a castigat. Imi aduc aminte, cand juca Ilie era sarbatoare. Atunci, uitam de toate nedreptatile acelor ani. Ati fost cu siguranta idolul unei gerenatii.

Lumea va cunoase si va recunoaste ca pe un simbol al tenisului si al Romaniei".

Ilie Năstase: "Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea, la 70 de ani. Distincţia merge la inimă. M-am născut în ţara asta şi aici vreau să mor. Vă mulţumesc!"

Ilie Năstase împlineşte 70 de ani. Senatorul este unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi ai României şi este considerat unul dintre cei mai mari jucatori de tenis din istorie.

În decursul carierei sale, Ilie Năstase a câștigat 87 de turnee la simplu (dintre care 57 de turnee înregistrate de ATP) și 55 la dublu (dintre care 47 înregistrate de ATP). A câștigat de patru ori Turneul Masters, în 1971, 1972, 1973, 1975; US Open în 1972 și 1975; French Open în 1970 și 1973; Wimbledon în 1973. A jucat 18 ani pentru echipa de Cupa Davis a României, câștigând 109 meciuri. În 1970, Ilie Năstase a intrat în rândul celor 20 cei mai buni jucători de tenis din lume. În acel an, el a câștigat dublul masculin la Roland Garros alături de Ion Țiriac.

Mai multe articole despre:
Ilie Năstase kalus iohannis