MENIU

Gala de scrimă 2017. Cei mai buni sportivi au fost premiați

Federaţia Română de Scrimă şi-a premiat sportivi! Tânăra Bianca Pascu, medaliată cu argint la europene, a primit distincţia pentru cel mai bun sportiv al anului, iar campioana olimpică Ana Maria Popescu, fostă Brânză, a luat premiul pentru revenirea anului pe planşele de scrimă. Anul viitor, Federaţia și-a propus să obţină cel puţin o medalie la Campionatul Mondial de Scrimă, potrivit REALITATEA TV. 

Aplauze, flori şi diplome. Titlul de cel mai bun sportiv al anului i-a revenit Biancăi Pascu, cea care s-a antrenat alături de lotul naţional masculin.

Bianca Pascu: „M-au ajutat foarte mult. Mă antrenez cu ei de cinci ani de zile, dar schimbarea antrenorului mi-a făcut rampa, ca să zic aşa."

Laura Pascu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă: „-Te aşteptai ca Bianca să fie pe primul loc? Nu, dar am crezut în ea întotdeauna pentru că a avut o evoluţie, încă de la sfârşitul anului trecut, foarte bună şi m-am bucurat.”

2017 a fost anul în care campioana olimpică Ana-Maria Popescu a revenit în scrimă. Acum are un alt obiectiv. Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. 


„E greu şi mă bucur că e aşa, că dacă ar fi uşor la final nu te-ai mai bucura atât de tare.”, spune Ana Maria Popescu - ex Brânză, campioană olimpică la scrimă.

„A fost un an 2017 dificil. Atât de multe schimbări şi la Federaţie, şi înb echipa de spadă fete. Şi în echipa de sabie masculin, dar ce nu te doboară te face mai puternic.”, a declarat Mihai Covaliu,  preşedintele COSR.


La anul, Federaţia vrea să obţină, cel puţin o medalie la Campionatul Mondial din China. 

 
Mai multe articole despre:
video premianţi gala de scrimă 2017