MENIU

Decizia lui Rădoi, după ce FRF i-a interzis să urmeze Şcoala de Antrenori din cauză că n-are Bac-ul

Mirel Rădoi şi naşul Gigi Becali

Mirel Rădoi trăieşte cu frustrarea că nu-şi poate conduce echipa de pe margine, în timpul meciurilor, ca un veritabil antrenor din cauză că, în acte, el figurează director sportiv. De aceea, FRF i-a interzis să ofere indicaţii tehnice jucătorilor.

Totodată, din cauză că nu şi-a luat Bacalaureatul, Mirel Rădoi nici nu se poate înscrie la Şcoala Federală de Antrenori. Finul lui Gigi Becali a găsit însă o "portiţă" prin care îşi poate lua Licenşa Pro de Antrenor: să urmeze cursurile pentru formarea tehnicienilor în Republica Moldova.

Iată comunicatul lui Mirel Rădoi, postat pe site-ul Stelei:

"Este adevărat că voi urma cursurile Școlii de Antrenori din Republica Moldova. Am avut de ales între Moldova și Școala de Antrenori de la Coverciano, din Italia. Am preferat să merg la Chișinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant orașul în care se țin cursurile și mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele două Școli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu și unul obligatoriu.

Nu fac nimic ilegal, astfel că nu mi se pare normal să se vorbească despre complicități. Se poate verifica acest lucru, iar Federația Română de Fotbal și Federația Moldovenească de Fotbal pot confirma faptul că nu am avut niciodată intenția de a ascunde ceea ce fac. Dacă sunt o persoană care nu obișnuiește să facă publice toate acțiunile sale, nu înseamnă că le ascund. Nu păcălesc pe nimeni și nici nu am intenția de a o face! Doresc doar să urmez cursurile unei școli de antrenori și să obțin licențele necesare pentru a practica această meserie.

Mirel Rădoi, Director Sportiv FC Steaua București".

 

Mai multe articole despre:
Steaua Mirel Radoi