MENIU

Cupa Mondială de Rugby. Franta-Romania. Cum ne-au poreclit "cocoşii galici" înainte de meciul direct

Presa franceză de astăzi comentează pe larg meciul de diseară dintre Franţa şi România contând pentru Cupa mondială de rugby care se desfăşoară în Anglia. Cum era de aşteptat, confraţii noştri din Hexagon pariază mai toţi pe Cocoşii galici. Puţini sunt cei care se tem de o surpriză diseară pe stadionul olimpic din Londra.  Presa franceză: "Cocoşii galici se înfruntă cu echipa lui Tom Degeţel din lumea rugbyului".

L’Equipe: principalul ziar de sport din Franţa, trece în revistă "cele 5 lucruri care trebuie ştiute despre România, un adversar dur în anii 80 care însă şi-a pierdut aura şi a căzut pe locul 17 mondial. In primul rând România a câştigat în acest an 2015, în pregătirea Cupei mondiale, mai multe meciuri oficiale decât francezii. Evident că adversarii celor două echipe nu se pot compara, insistă totuşi ziarul sportiv. In al doilea rând, graţie noilor regulamente, românii şi-au deschis orizontul şi pentru prima dată în istoria lor Stejarii au integrat în lot jucători străini – georgianul Turaşvili, sud-africanul van Heerden şi tongianul Kinikinilau. Nu trebuie apoi uitat că România aliniazà un XV foarte experimentat care a fost pregătit fizic de doi francezi".

Le Parisien: rămâne parcă cel mai critic vizavi de echipa României descrisă din start drept una "modestă, de divizia a doua în rugbyul mondial". Iată de ce  "francezii trebuie să marcheze un maximum de eseuri ca să obţină şi bonusul ofensiv. Nivelul slab al adversarilor ar trebui să le permită francezilor să obţină acest rezultat". In finalul articolului său cotidianul popular compară apoi meciul de diseară cu "un sprint între multiplul campion Usain Bolt şi pilierul Cocoşilor galici Uini Atonio". Pe care evident cel de-al doilea nu l-ar putea câştiga vreodată.

Radio France Info: afirmă că "francezii sunt senini înaintea acestui meci. Ei pleacă ultra-favoriţi în faţa unei echipe de amatori venită dintr-un campionat tot mai slab".

Sursa: RFI România

Mai multe articole despre:
Cupa Mondială de rugby Franţa - România