MENIU

Cupa Mondială de Rugby. Franta - Romania. Anunţul căpitanului înainte de jocul contra "cocoşilor"

Căpitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, consideră că "totul este posibil" în meciul de debut la Cupa Mondială 2015, în care "Stejarii" vor avea ca adversară puternica selecționată a Franței.

"Franța este o echipă mare, finalista ediției trecute a Cupei Mondiale. Cred că vom face un meci mare. Rezultatul îl vom vedea la final. Vom încerca să rezistăm, totul este posibil. Acest meci este cel mai important, deoarece este primul, iar primul joc este întotdeauna cel mai important, pentru a începe bine. Va trebui să rezistăm vitezei francezilor. Va fi, de asemenea, primordial să avem o apărare bună și să dăm dovadă de disciplină", a declarat Macovei marți, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă victoria surprinzătoare a Japoniei împotriva Africii de Sud (34-32) le-a dat "idei" jucătorilor români, căpitanul naționalei țării noastre a răspuns: "Cu siguranță este o surpriză și pentru noi. Însă cred că această victorie va da și mai multă motivație marilor echipe și vor aborda acum într-o manieră mai puțin liniștită meciurile împotriva echipelor mici și vor da 100%, iar asta este o problemă pentru noi".

Mihai Macovei a mai precizat că obiectivul României la actuala Cupă Mondială este "să câștige un meci" și consideră că "Stejarii" au forța necesară pentru a reuși să îndeplinească acest obiectiv.

"Federația a fixat ca obiectiv câștigarea unui meci. Vom vedea pe care îl vom putea câștiga. Pentru noi, pentru proiectul nostru, este important. Am progresat enorm în acești ultimi doi ani. Am făcut câteva meciuri test bune în luna noiembrie (înfrângeri cu Japonia și SUA, victorie în fața Canadei, de fiecare dată la București — n.red.). Iar ultimul meci, cel cu Tonga, înainte de a pleca la Cupa Mondială (16-23, pe 5 septembrie, la București), ne-a dat, de asemenea, încredere", a mai spus căpitanul României.

Meciul dintre selecționatele României și Franței se va disputa miercuri seara, de la 22,00 (ora României), pe Stadionul Olimpic din Londra, în cadrul Grupei D a Cupei Mondiale de rugby ediția 2015.

Sursa: Agerpres

 

Mai multe articole despre:
Cupa Mondială de rugby Franţa - România